De donkere dagen zijn aangebroken, hoe beveiligt u uw woning?

In de week van 14 tot 20 oktober vond alweer de 6e editie van de nationale actie tegen inbraak ‘1dagniet’ plaats in ons land, met vrijdag 18 oktober als hoogtepunt. Op deze dag ging ook de klok naar het winteruur, wat traditioneel wordt gezien als het begin van de donkere maanden.

De actie, die jaarlijks wordt georganiseerd door diverse preventiepartners, zoals FOD Binnenlandse Zaken, Federale Politie, Lokale Politie, gemeentelijke preventiediensten, buurtinformatienetwerken en private partners heeft als doel stil te staan bij de inbraakproblematiek, die in ons land heerst en het bewust maken van burgers voor het belang van inbraakpreventie. Immers met 80.000 inbraken in België per jaar is inbraakpreventie geen luxe, maar een noodzaak.

Nu de klokken een uur zijn teruggezet, zullen de avonden eerder beginnen en helaas betekent dit ook dat het aantal inbraken toeneemt. De langere, donkere nachten bieden immers meer dekking aan inbrekers en maken het eenvoudiger voor hen om leegstaande huizen te vinden.

Dus als u plannen heeft om deze winter op vakantie te gaan, hetzij voor een beetje zon of om vrienden en familie te bezoeken tijdens de feestdagen, is het goed idee om na te denken over hoe u uw woning deze winter extra kunt beveiligen en inbraakwerend kunt maken.

Uw woning inbraakwerend maken met een veiligheidsdeur

Een van de manieren om uw woning te beter beveiligen, is door het plaatsen van een veiligheidsdeur. Aangezien het grootste deel van de inbraken veelal via de achter- en voordeur plaatsvindt, is het een goed idee om deze deuren goed te beveiligen. Euroblok veiligheidsdeuren bieden u een optimale bescherming tegen inbraak en andere veiligheidsrisico’s.

Omdat onze deuren op gewone, reguliere deuren lijken, komen ongewenste indringers voor een verrassing te staan en worden zij afgeschrikt zodra ze de deur proberen te openen. Euroblok veiligheidsdeuren zijn namelijk gemaakt van inbraakvertragende materialen, zoals staal en aluminium, waardoor het onmogelijk wordt om deze te openen, zelfs niet met brute kracht.

Waar bestaan onze inbraakwerende veiligheidsdeuren uit?

Als u voor een Euroblok veiligheidsdeur kiest, weet u zeker dat u voor kwaliteit kiest. Achter de discrete look van uw Euroblok veiligheidsdeur zit namelijk een knap “staaltje” technologie om uw veiligheid in alle omstandigheden te garanderen. Het deurblad van een Euroblok veiligheidsdeur bestaat volledig uit staal en is afgewerkt met houten panelen. Bovendien hebben onze deuren verschillende stalen sluitpinnen om ze te vergrendelen en een meerpuntssluiting. Hier kunt u meer lezen over de kenmerken van Euroblok veiligheidsdeuren.

Op zoek naar een degelijke beveiliging voor uw woning?

Euroblokdeuren heeft meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van inbraakwerende en brandwerende veiligheidsdeuren.

Advies nodig? Kies voor een Euroblok veiligheidsdeur want wij hebben ook voor u de juiste oplossing.