Hoe werkt een veiligheidscilinder?

Bij een inbraak zie je dikwijls dat de inbrekers de cilinder van het deurslot uitgeboord hebben. Een cilinder uitboren betekent zoveel als ervoor zorgen dat de koperen pinnen die zich binnenin bevinden gebroken worden zodat het slot met bijv. een schroevendraaier kan worden geopend.

Een veiligheidscilinder is zo gemaakt dat het moeilijker wordt om het slot uit te boren. De pinnen in de cilinder zijn van staal in plaats van koper. Een veiligheidscilinder is ook moeilijker af te breken. Picken (openen met een haakje) is bij een veilligheidscilinder eveneens onmogelijk.

Als je sleutels wil laten maken voor een veiligheidscilinder heb je een veiligheidscertificaat nodig. Zonder dit certificaat kan je geen sleutels laten bijmaken.

Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren, brandwerende deuren en inbraakwerende deuren. Voor een gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres. Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. Wij maken er werk van.