Veiligheidsdeuren zijn er in alle maten en kleuren. We zetten voor jullie nog eens de verschillende kenmerken op een rijtje.

Inbraakwerende deuren: De kenmerken

Inbraakwerende deuren zijn gemaakt van inbraakvertragende materialen. In de praktijk spreekt men van veiligheidsdeuren of beveiligde deuren. Toch is er een verschil tussen een veiligheidsdeur en een beveiligde deur. Een echte veiligheidsdeur is voorzien van veilig hang- en sluitwerk in de vorm van een meerpuntssluiting, dievenklauwen en zware scharnieren. Een metalen deuromlijsting in combinatie met dievenklauwen zorgen ervoor dat de deur niet kan uitgelicht worden. Wij zien regelmatig (oude) beveiligde deuren bij onze klanten. Een beveiligde deur is echter nog geen veiligheidsdeur. Dikwijls is het een standaard deur die voorzien werd van andere sloten, een anti-inbraakcilinder of andere gedeeltelijke oplossingen om inbraakpogingen te vertragen of te bemoeilijken.

Vraag daarom altijd een offerte voor een veiligheidsdeur en niet voor een beveiligde deur. Euroblok veiligheidsdeuren voldoen aan strenge normen inzake inbraakwerendheid en brandwerendheid.

Stalen veiligheidsdeuren

De standaard stalen veiligheidsdeur is geheel gemaakt van staal en omwille van esthetische redenen voorzien van houten of gelamineerde panelen. Hierdoor lijkt het op een normale deur. Wat betreft de afwerking ervan is er zeer veel mogelijk. Zo kunnen er houtpanelen op worden aangebracht of andere (design) materialen waardoor de deur goed past bij het karakter van de woning. Dit soort gepantserde deuren zijn enorm sterk en bieden een goede weerstand tegen inbraakpogingen. Zware scharnieren, dievenklauwen en een veilige meerpuntsveiligheidsslot behoren tot de standaard uitrusting.

Bestaan er ook houten veiligheidsdeuren?

Een houten veiligheidsdeur is eigenlijk een verkeerde benaming voor een stalen veiligheidsdeur waarvan de omlijsting is afgewerkt met houten panelen. Als dit niet zo is, heeft u geen veiligheidsdeur. Een houten kader is sowieso niet bestand tegen inbraken.

Brandwerende veiligheidsdeuren

Het Euroblok gamma veiligheidsdeuren omvat ook brandwerende veiligheidsdeuren. Dat neemt niet weg dat elke veiligheidsdeur een bepaalde brandwerendheid heeft. Een specifieke brandwerende veiligheidsdeur heeft daarentegen een hogere graag van brandwerendheid. Dit is doorgaans 60 minuten.

Heb ik echt een veiligheidsdeur nodig?

Wij zouden liever hebben dat u geen veiligheidsdeur nodig hebt. Of nog beter: dat u uw deur gewoon kan laten openstaan als u bent gaan winkelen of naar het werk bent. Jammer genoeg leven we in een land waar niet iedereen de beste bedoelingen heeft met elkaar. Onze techniekers komen in situaties terecht vlak na een inbraak of een inbraakpoging waarbij onze klant dubbel leed moet overwinnen: geld, juwelen of andere kostbare bezittingen werden gestolen met schade aan de woning. Het materieel leed mag dan nog meevallen in sommige gevallen, maar het emotionele leed blijft langer hangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die het slachtoffer werden van een inbraak en nadien de nodige beschermingsmaatregelen hebben genomen om hun eigendommen te beveiligen, de eerste maanden na de inbraak zich onveiliger voelen, ook al is hun woning optimaal beveiligd tegen inbraak.

Heeft u een veiligheidsdeur nodig? Is het zinvol om uw woning optimaal te beveiligen? Wij denken van wel. De investering rendeert zowel voor uw portemonnee als voor uw hoofd.

Vraag vandaag nog uw offerte. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om uw vragen te beantwoorden.