Brandwerend

Wat is het nut van een brandwerende veiligheidsdeur? Dat zetten we hieronder even op een rij met een paar begrippen. Zo ontdekt u zelf in een mum van tijd wat een brandwerende veiligheidsdeur voor uw woning betekent.

thermische isolatie

Door thermische isolatie wordt de warmteoverdracht beperkt. Noch de niet-blootgestelde zijde als het dichtstbijzijnde materiaal wordt ontstoken. Op die manier heb je de garantie dat de temperatuurstijging zich tot een minimum beperkt.

Vlamdichtheid

Vlamdichtheid is het vermogen van een brandwerende deur om weerstand te bieden aan de blootstelling aan brand. Dit aan één zijde, zonder brandoverdracht naar de niet-blootgestelde zijde. Die laatste is het gevolg van vlamdoorslag of doorgang van hete gassen (het verschijnen van vlammen en de doorgang van rook moet tot een minimum worden beperkt).

>> Opgelet: Euroblok plaatst GEEN standaard brandwerende deuren in hout, pvc, … Al onze deuren zijn gepantserde stalen veiligheidsdeuren die weliswaar kunnen worden afgewerkt met een paneel in kleur naar keuze.  <<