In onze vorige blog over inbraakpreventie kon u lezen dat hoewel het aantal woninginbraken in ons land met bijna 30% is gedaald, er dagelijks nog altijd gemiddeld 141 inbraken plaatsvinden.

Hoewel veel mensen zich alleen zorgen maken over nachtbeveiliging, vinden de meeste inbraken overdag plaats, op momenten dat de meeste mensen op het werk of op school zijn of boodschappen aan het doen zijn. Om ervoor te zorgen dat uw woning veilig blijft, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, of u nu thuis bent of niet.

Gelukkig kun u zelf veel doen om inbraak te voorkomen. In deze tweede blog over inbraakpreventie leest u alles over de acties, die u kunt ondernemen om uw woning van binnenuit te beveiligen.

Tips om uw woning van binnenuit te beveiligen

Houd alle deuren en ramen altijd gesloten en vergrendeld.

Volgens de politie zijn 85% van de inbrekers “gelegenheidsinbrekers”. Het is dus belangrijk dat u een signaal naar een inbreker afgeeft, dat u het hem moeilijk heeft gemaakt, zoals door alle deuren en vensters aan de binnenkant van uw woning gesloten en vergrendeld te houden.

Een open buitenraam of -deur is een uitnodiging voor inbrekers om gemakkelijk uw woning binnen te komen, dus houd ze gesloten en veilig op slot, of u nu thuis bent of niet. Onderschat sterke raamvergrendelingen niet, inbrekers kunnen zwakke, eenvoudig te openen vergrendelingen gemakkelijk herkennen.

Verander de sloten wanneer u een nieuwe woning betrekt.

Als een huurder bent, vraag de verhuurder dan om de sloten te veranderen als dit nog niet is gebeurd. Zelfs als een vorige huurder alle oorspronkelijk uitgegeven sleutels terug heeft gegeven, weet u niet zeker of er ooit kopieën zijn gemaakt en gedistribueerd.

Overweeg de aanschaf van een alarmsysteem

Een inbreker schuwt licht, geluid en confrontatie en zal snel opgeven wanneer hij ziet of denkt dat de inbraak langer zal duren dan gepland. Door het plaatsen van een alarmsysteem wordt uw woning 24/7 beveiligd.

Er zijn talloze alarmsystemen op de markt, beginnend bij een basisalarmsysteem tot een uitgebreid alarmsysteem. Een basisalarmsysteem bevat meestal alle noodzakelijke onderdelen, zoals een bedieningspaneel, een sirene en een aantal bewegingsdetectoren. Bij een uitgebreider pakket zijn er meer opties inbegrepen, zoals een afstandsbediening en de aansluiting van rook- of koolmonoxidedetectoren. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om beveiligingscamera’s als aanvulling op uw alarmsysteem te laten plaatsen.

Selecteer de functies, die het beste bij uw behoeften passen en zorg ervoor dat u kiest voor bekende, gerenommeerde installateur, zoals Euroalarm. Nadat uw alarmsysteem is geïnstalleerd, maak er dan een gewoonte van om het te gebruiken.

Plaats een veiligheidsdeur

Een hele effectieve manier om indringers buiten de deur te houden, is door het plaatsen van een veiligheidsdeur. Naast ramen vinden de meeste inbraken vinden veelal plaats via de achter- en voordeur en daarom kan een veiligheidsdeur een prima oplossing zijn. Euroblok veiligheidsdeuren bieden u een optimale bescherming tegen inbraak en andere veiligheidsrisico’s. Onze veiligheidsdeuren zijn gemaakt van inbraakvertragende materialen, zoals staal en aluminium, waardoor het inbrekers onmogelijk wordt gemaakt om deze te openen, zelfs niet met brute kracht.

Tot slot nog enkele tips van de politie, die weinig kosten, maar veel impact hebben:

  • Laat geen sleutels onder de deurmat, bloempot of via koordje in brievenbus liggen en zorg ervoor dat er geen sleutels aan de binnenkant van de buitendeuren zitten, die van buitenaf zichtbaar zijn.
  • Zorg ervoor dat u een telefoontoestel (liefst een GSM) in uw slaapkamer heeft dat vanaf een andere plaats NIET gesaboteerd kan worden. Leg de belangrijke telefoonnummers van hulpdiensten bij de telefoon of sla deze op in uw GSM.

Meer tips over inbraakpreventie kunt u lezen op de website van de lokale politie.

Op zoek naar een degelijke beveiliging voor uw woning?

Euroblokdeuren heeft meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van inbraakwerende en brandwerende veiligheidsdeuren.

Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. Wij maken er werk van.