Wie in de gebouwen van Euroblok recent rondliep zal opgemerkt hebben dat er momenteel een expositie loopt van Kunstvereniging Kunst Nu. De verschillende leden van de kunstvereniging exposeren er hun werken nog tot en met 30 april 2018. Er zijn werken te zien van onder andere Isidoor Van Damme, Cecile Van de Velde, Lydia Van Daele, wijlen Angelo Tricarico, Magda Rasschaert, Monique Pensaert, Lydia Van der Jeugt, Rene Van der Jeugt en van leerkracht en kunstenares Anna Van Gassen.

Kunstwerken: hoe bescherm je ze tegen diefstal?

Dat is de vraag die veel kunstliefhebbers zich stellen. Een kunstwerk mag gezien worden. Aan een schilderij in je brandkast heb je weinig plezier…

  • Inventariseer je kunstobjecten : Maak van elk kunstobject gedetailleerde foto’s op de plaats waar ze zich bevinden in je woning. Details van eventuele beschadigingen of unieke kenmerken leg je best ook vast op foto.
  • Markeer kunstobjecten zodat je nadien kan aantonen dat ze jouw eigendom zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Van eenvoudige kraspennen tot RFID tags. Deze technologie is vandaag zeer betaalbaar geworden en kan op een onzichtbare manier worden aangebracht op een kunstobject. Niet enkel voor personalisatie maar ook voor tracing van kunstobjecten is dit een ideale oplossing.
  • Verzeker je kunstcollectie bij een gespecialiseerde makelaar. Vergeet niet om regelmatig de waarde te actualiseren.
  • Zorg ervoor dat de toegang tot de ruimtes waar je kunstcollectie te bewonderen is, goed beveiligd is. Een veiligheidsdeur heeft al een zeer ontradend effect op eventuele personen met slechte bedoelingen. Euroblok Security plaatst zowel binnendeuren als buitendeuren. Inbraakveilig, brandwerend en discreet.

Euroblok Security: your world safely locked

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om ze te antwoorden. Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren, brandwerende deuren en inbraakwerende deuren. Voor een gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres. Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. Wij maken er werk van.