Als bedrijfsleider ben je niet alle dagen bezig met deze vraag. Logisch. Er is tijd te weinig in één dag. Plots slaat het noodlot toe. Er is ingebroken in je kantoor. Enkele laptops en nog wat spullen zijn gestolen. Over die laptop op zich maak je je geen zorgen. Je bedrijfsinformatie zit opgeslagen in de cloud. Die download je wel snel even op je nieuwe laptop. Maar wat met het gevoel van onveiligheid? Waarom zijn inbrekers erin geslaagd om binnen te geraken in jouw kantoor?

Wie heeft er sleutels?

Welke sleutels zijn er in omloop? Het is een vraag waarop nogal wat bedrijfsleiders het antwoord zelf niet kennen. Sleutels worden bijgemaakt aan de lopende band. Sleutel kwijt? Geen probleem. We laten er snel één bijmaken. Wie is verantwoordelijk voor al de sleutels die in omloop zijn? Dikwijls is dit ook een groot vraagteken. Mechanische cilinders kan je vervangen door elektronische cilinders. Een elektronische cilinder werkt feilloos samen met een smart card, je smartphone als sleutel of… zelfs je credit card.

Toegangscontrole

In een wereld waar we zonder enige background check iedereen vriend maken op Facebook, is het wat tegenstrijdig om de ingang van je kantoor af te sluiten van de buitenwereld. Open communicatie staat haaks op de noodzaak om de toegang tot je bedrijf te beveiligen. Bezoekers laten aanmelden aan de receptie is een heel eenvoudige en doeltreffende vorm van toegangscontrole.

Sociale controle

Maak je medewerkers bewust van het feit dat het niet de bedoeling is dat iedereen zomaar binnen en buiten loopt in je bedrijf. Het is heel gemakkelijk om een onbekende persoon eens aan te spreken en te vragen naar wie hij of zij op zoek is. Sociale controle is veruit de beste vorm van passieve beveiliging die er is. En bovendien kost het je niks.

Veiligheidsdeuren

Los van bovenstaande maatregelen zijn er tal van mogelijkheden om je bedrijf optimaal te beveiligen. Voor elke situatie is er een gepaste oplossing. Veiligheidsdeuren zijn er één van. Euroblok Deuren levert en plaatst hoogwaardige design veiligheidsdeuren in heel Vlaanderen. Contacteer onze adviseurs. Wij bekijken met jou wat de beste oplossing is om je kantoor optimaal te beveiligen.

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]