Om de inbraakweerstand van een appartementsdeur te verhogen kan je allerlei maatregelen nemen, zoals het plaatsen van veiligheidssloten, verstevigingen van het deurblad, plaatsen van dievenklauwen, aangepast veiligheidsbeslag, enz.

Wanneer je beslist hebt om een veiligheidsdeur te laten installeren in jouw appartement zijn er enkele zaken van cruciaal belang bij de keuze van de geschikte veiligheidsdeur.

Wat zijn de Europese normen voor een veiligheidsdeur?

Een beveiligde deur kan evengoed een bestaande deur zijn die je hebt voorzien van een anti-diefstal cilinder en een nieuw slot. Om een inbraakweerstand naar Europese Norm ENV 1627 klasse 3 of 4 te bereiken is het aan te raden om een speciaal daarvoor geconstrueerde veiligheidsdeur te plaatsen, ook bekend als een gepantserde of inbraakveilige appartementsdeur.

Welke soorten veiligheidsdeuren bestaan er?

Er zijn verschillende soorten veiligheidsdeuren op de markt

  • Vlakliggende gepantserde houten deuren met stalen deurkader

Ze zijn samengesteld op basis van een houten deurblad waarin stalen of aluminium platen zijn verwerkt dit de inbraakweerstand verhogen. Het kader is muuromvattend, d.w.z. dat de deur er aan de buitenkant uitziet als een traditionele deur. Je ziet niet dat dit een gepantserde deur is. Voor inbrekers zijn ze dus ook niet te onderscheiden van een niet-beveiligde deur. Ze zijn verder ook uitgerust met een meerpunts veiligheidslot, zware scharnieren, dievenklauwen en veiligheidsbeslag.

  • Stalen beklede veiligheidsdeuren met stalen deurkader

Deze veiligheidsdeuren zijn samengesteld op basis van een stalen skelet en afgewerkt met houten of gelamineerde panelen. Deze deuren zijn eveneens uitgerust met een meerpunts veiligheidslot, zware scharnieren, dievenklauwen en veiligheidsbeslag.

  • Brandwerende veiligheidsdeuren

Individuele buitendeuren van nieuwbouwappartementen zijn reeds sedert 2001 verplicht brandwerend. Deze brandweerstand wordt aangetoond met een officieel brandtestverslag, het zogenaamde Benor-ATG-attest, dat minimum 30 minuten brandweerstand garandeert bij een correcte plaatsing. Ook wanneer je een appartement renoveert moet de nieuwe deur ook deze brandwerende eigenschappen hebben als de oude deur deze ook al had.

De Belgische brandtesten zijn wat betreft bepaalde parameters immers een pak strenger dan de testen in andere Europese landen. Voordeel is dat dat de Belgische brandwerende deuren daardoor wel eens als de beste binnen Europa en ver daarbuiten kunnen worden gezien.

Heb je ook plannen om je appartement inbraakveilig te maken?

Heb je ook vragen over de beveiliging van je appartement, woning of kantoor? Laat het ons weten. We zijn er om ze te antwoorden. Euroblok Deuren is gespecialiseerd in het plaatsen van design veiligheidsdeuren.

[addthis tool=”addthis_inline_share_toolbox”]