Laat een bewoonde indruk na

Zorg ervoor dat je huis bewoond lijkt als je met vakantie gaat. Laat een tas op tafel staan en laat wat vaat achter op het aanrecht. Vraag aan buren of familie om het gras te maaien, de rolluiken op en neer te laten en je brievenbus leeg te maken. Werk met tijdschakelaars zodat de lichten, het beste met een paar minuten verschil, aan gaan als het donker wordt. Als je vanop afstand een oogje in het zeil wil houden kan je tegenwoordig een heel budgetvriendelijke IP bewakingscamera installeren op een onzichtbare plaats.

Politie en buren

Tenzij je buren ook op reis gaan, vraag je hen om een extra oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent. Ben je onzeker of je woning goed is beveiligd, contacteer dan je lokale diefstalpreventieadviseur. Hij controleert je huis op zwakke plekken en geeft tips. Beide diensten zijn gratis, en te boeken op www.police-on-web.be. Je kan er ook vragen of het mogelijk is om extra politietoezicht te hebben in de buurt waar je woont.

Veiligheidsslot of veiligheidsdeur

Zorg ervoor dat ramen en deuren goed zijn afgesloten. Vergeet ook dakvensters, roosters en keldergaten niet. Een toiletraampje op kiepstand of een open keldergat is een open uitnodiging voor dieven. Een stok achter het schuifraam houdt professionals echt niet tegen. Een investering in een veiligheidsslot of een volwaardige veiligheidsdeur is geen overbodige luxe. Inbrekers komen nog steeds het meest via een onbeveiligde voordeur binnen.

Alarminstallatie

Een alarminstallatie heeft een groot afschrikeffect. Zorg er wel voor dat het correct geplaatst wordt, zodat dieven het niet in een handomdraai kunnen uitschakelen. Heb je een alarmsysteem dat verbonden is met een meldkamer, verwittig hen dan zeker dat je op vakantie vertrekt. Een bordje met een waarschuwing helpt ook. Probeer niet wat sommige mensen wel eens doen, nl. gewoon een bordje hangen maar geen alarmsysteem inschakelen. Dat heeft elke inbreker meteen door.

Geen ladders en tuingereedschap

Laat geen ladders of tuingereedschap rondslingeren. Bewaar reservesleutels niet onder de deurmat of de bloempot aan het tuinhuisje. Dieven vinden ze onmiddellijk. Als de inbrekers “hulpmiddelen aangereikt krijgen” is er trouwens sprake van insluiping en niet van inbraak, en leidt dit eventueel tot discussie met je verzekeraar.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om ze te antwoorden. Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren, brandwerende deuren en inbraakwerende deuren. Voor een gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres. Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. Wij maken er werk van.