We krijgen heel regelmatig vragen van mensen die op zoek zijn naar een degelijke oplossing om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Dé belangrijkste vraag is ongetwijfeld: Hoe gaan jullie te werk?

Kies je een standaard veiligheidsdeur of een brandwerende veiligheidsdeur?

Om je te begeleiden in je zoektocht naar de juiste veiligheidsdeur, zijn er een aantal zaken die we graag van jou willen weten. Zowel voor binnendeuren als voor buitendeuren kan je bij ons terecht. Euroblok maakt een onderscheid tussen een standaard veiligheidsdeur en een brandwerende veiligheidsdeur. Beide type veiligheidsdeuren voldoen aan zeer strenge normen inzake inbraakbeveiliging en zijn brandwerend. Een brandwerende veiligheidsdeur geeft daarenboven nog een langere bescherming bij brand. Deze deuren zijn minimum 30 minuten brandwerend. Beide types deuren hebben de volgende kenmerken: ze zijn ontworpen van gegalvaniseerd staal. Ze hebben 4 sluitpinnen ter hoogte van de deurkruk en nog 1 extra boven en onderaan de deur. Daarbovenop hebben ze 5 vaste dievenklauwen aan de scharnierzijde. Dit voorkomt dat inbrekers de deur uit haar kader kunnen lichten.

Welk deurpaneel zou je willen?

Daarnaast moet je ook een deurpaneel kiezen. We hebben verschillende houten deurpanelen in een kleur naar wens. Bij je bestelling hoef je je nog geen zorgen te maken over de kleur. Wij komen bij jou thuis de exacte afmetingen opnemen. Tijdens deze afspraak kan je dit nog steeds aanpassen.

Verlies je graag je sleutels?

Een deur heeft – in principe – ook een deurkruk. We kunnen jou een klassieke deurkruk aanbieden, een bolvormige deurkruk of een trekker. Of gewoon geen deurkruk. Sleutels zijn er om te verliezen, niet? Ben je ook van mening dat ze overbodig zijn? Dan kies je voor een veiligheidsdeur zonder deurkruk maar met een elektronische cilinder.

Welke cilinder past op jouw deur?

En dan is er nog de cilinder. Traditioneel kiezen mensen voor een mechanische cilinder met sleutel. Er is ook een alternatief. Je kan ook opteren voor een elektronische cilinder. In combinatie met je smartphone, een badge of je credit card, heb je geen sleutels meer nodig om je deur te openen. De ISEO Libra Smart is een mooi voorbeeld hiervan. Je kan nog steeds een klassieke deurkruk laten monteren op je deur. Strikt genomen kan het ook zonder.

Nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om ze te antwoorden. Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren, brandwerende deuren en inbraakwerende deuren. Voor een gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres. Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. Wij maken er werk van.