We krijgen heel regelmatig vragen van mensen die op zoek zijn naar een degelijke oplossing om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Is het mogelijk om een bestaande deur te beveiligen tegen inbraak? Het antwoord is: neen. Dit kan niet. Laat je ook nooit wijsmaken dat dit kan. Het budget dat je daar zou aan besteden is verloren.

De ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel.

Deze uitdrukking geldt ook voor een veiligheidsdeur. Er zijn een aantal vereisten waaraan een veiligheidsdeur moet voldoen:

  • Het deurblad moet volledig uit staal vervaardigd zijn. Voor de afwerking kan je bij Euroblok kiezen uit verschillende soorten houten panelen met een kleur naar keuze.
  • De deur moet aan de slotzijde bovenaan, in het midden en onderaan met verschillende stalen sluitpinnen vergrendelen. Uiteraard is hier ook de stevigheid en de kwaliteit van de meerpuntssluiting essentieel.
  • Aan de scharnierzijde moet de deur voorzien zijn van stalen dievenklauwen. Dievenklauwen verhinderen het uitlichten van de deur bij een – poging tot – inbraak. Je deur zit dus letterlijk muurvast in haar kader wanneer ze op slot is.
  • De cilinder moet een boorbeveiligde veiligheidscilinder zijn met eigendomscertificaat tegen dupliceren van sleutels. Vroeger waren er enkel mechanische veiligheidscilinders. Voortaan kan je ook je veiligheidsdeur voorzien van een elektronische cilinder. Een veiligheidsdeur die voorzien is van een elektronische cilinder kan je openen en sluiten met o.a. een badge, je kredietkaart of je smartphone. Op het vlak van inbraakbeveiliging maak je het inbrekers nog moeilijker met de combinatie van een veiligheidsdeur met elektronische cilinder en zonder deurkruk. In principe heb je geen deurkruk meer nodig. Enkel je smart card, kredietkaart of smartphone volstaan om je deur te bedienen.
  • Een mechanische cilinder moet aan de buitenzijde beschermd zijn d.m.v. een veiligheidsrozette (deze wordt door de stalen deur aan de binnenzijde verankerd, zodat deze langs buiten niet kan gedemonteerd worden om zo de cilinder af te breken). Bij voorkeur een veiligheidsrozette met kernbeveiliging (lipje dat ronddraait tegen uitboren).
  • Een veiligheidsdeur wordt gemonteerd in een volledig stalen kader dat ter plaatse wordt vastgelast. Enkel op die manier zijn de extra sluitpinnen en dievenklauwen zinvol.

Een beveiligde deur is niet noodzakelijk een veiligheidsdeur

Informeer je op voorhand bij de aankoop van een veiligheidsdeur. De terminologie die gebruikt wordt kan verwarrend zijn. Niet elke beveiligde deur is een veiligheidsdeur.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om ze te beantwoorden. Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren, brandwerende deuren en inbraakwerende deuren. Voor een gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres. Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. En zo pakken wij het aan.