Veiligheidsdeur of beveiligde deur? – “De ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel”

Over veiligheidsdeuren bestaan veel misverstanden. Vaak denken mensen dat ze een veiligheidsdeur hebben, maar schrikken als ze dan te horen of zien krijgen hoe snel de deur zonder sleutel kan geopend worden. Deze mensen zijn dan jammer genoeg niet goed ingelicht of slecht ingelicht….

Een veiligheidsdeur is maar een inbraakwerende deur als ze voldoet aan:

– het deurblad moet volledig uit staal vervaardigd zijn ( eventueel afgewerkt met houten panelen voor het mooie uitzicht)

– de deur moet aan slotzijde boven, midden en onder met verschillende stalen sluitpinnen vergrendelen. Uiteraard is hier ook de stevigheid, kwaliteit van de meerpuntssluiting essentieel

– aan scharnierzijde moet de deur voorzien zijn van stalen dievenklauwen tegen uitlichten

– de cilinder moet een boorbeveiligde veiligheidscilinder zijn met eigendomscertificaat tegen dupliceren van sleutels

– de cilinder moet aan de buitenzijde altijd beschermd zijn dmv een veiligheidsrozette (deze wordt door de stalen deur aan de binnenzijde verankerd, zodat deze langs buiten niet kan gedemonteerd worden om zo de cilinder af te breken). Bij voorkeur een veiligheidsrozette met kernbeveiliging ( lipje dat ronddraait tegen uitboren)

– volledig stalen kader/frame rondom ( zodat de mobiele en vaste stalen pinnen op slot draaien in deze stalen kader) dewelke ter plaatse moet vastgelast worden ( zeer belangrijk om de stevigheid te kunnen garanderen)

Indien uw deur niet aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet heeft u geen veiligheidsdeur, maar een beveiligde deur. Dit is uiteraard een enorm groot verschil.

Een deur is een veiligheidsdeur of niet, tussenoplossingen bestaan niet.
Laat u niet vangen om budgettaire redenen.
Uw deur en uw veiligheid zijn voor het leven…

Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren. Voor een degelijke gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres.

Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de oplossing in huis. Wij maken er graag werk van.