Over veiligheidsdeuren bestaan veel misverstanden. Vaak denken mensen dat ze een veiligheidsdeur hebben en schrikken als ze dan te horen krijgen hoe snel de deur zonder sleutel kan geopend worden. Deze mensen zijn jammer genoeg niet goed ingelicht of slecht ingelicht….

Een veiligheidsdeur is een inbraakwerende deur als ze voldoet aan de volgende kenmerken:

  • het deurblad is volledig van staal. De afwerking gebeurt meestal met houten panelen.
  • de deur moet aan slotzijde boven, midden en onder met verschillende stalen sluitpinnen vergrendelen. Uiteraard is hier ook de stevigheid, kwaliteit van de meerpuntssluiting essentieel.
  • aan scharnierzijde is een veilgheidsdeur voorzien van stalen dievenklauwen die het uitlichten voorkomen.
  • de cilinder moet een boorbeveiligde veiligheidscilinder zijn met eigendomscertificaat tegen dupliceren van sleutels.
  • de cilinder moet aan de buitenzijde altijd beschermd zijn met een veiligheidsrozet: een veiligheidrozet is aan de binnenzijde van de deur verankerd zodat deze langs buiten niet kan gedemonteerd worden om de cilinder af te breken). Kies  bij voorkeur een veiligheidsrozet met kernbeveiliging ( lipje dat ronddraait tegen uitboren)
  • volledig stalen kader/frame rondom ( zodat de mobiele en vaste stalen pinnen op slot draaien in deze stalen kader) die ter plaatse vastgelast worden ( zeer belangrijk om de stevigheid te kunnen garanderen)

Indien uw deur niet aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet heeft u geen veiligheidsdeur, maar een beveiligde deur. Dit is een enorm groot verschil.

Een deur is een veiligheidsdeur of niet, tussenoplossingen bestaan niet. Laat u niet vangen om budgettaire redenen. Uw deur en uw veiligheid zijn voor het leven…

Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren, brandwerende deuren en inbraakwerende deuren. Voor een gepantserde deur met stijl bent u bij ons op het juiste adres.

Advies nodig? Wellicht hebben we ook voor u de juiste oplossing. Wij maken er werk van.