Vorig jaar in september deed Reynaers Aluminium een enquête bij 500 Vlaamse gezinnen om te weten te komen hoe hun gevoel is t.a.v. woninginbraken. De resultaten hiervan waren een beetje tegenstrijdig. Er is een collectief gevoel van onveiligheid. We denken dat de kans op een inbraak de laatste jaren gestegen is. Toch lijkt het alsof we individueel iets hebben van: ‘Mij zal dit wellicht niet overkomen.’. Dat is raar als je leest dat 4 op de 10 ondervraagden vindt dat de eigen woning te weinig beveiligd is tegen een inbraak.

Inbraakbeveiliging is te duur

Veel mensen vinden dat de investering om hun woning te beschermen tegen een inbraak te duur is. Wie wel wil investeren in de beveiliging van zijn woning, doet dat vooral in ramen en deuren.

Volgens de mensen die wel investeren in veiligheid zijn dit de meest doeltreffende anti-inbraak investeringen:

  • Veiligheidssloten op ramen en deuren

Meerpuntsloten bewijzen zowel op ramen als deuren hun nut. In combinatie met dievenklauwen maken ze het een inbreker moeilijk om de deur of het raam uit te lichten en zo makkelijk binnen te dringen in de woning. Alle Euroblok veiligheidsdeuren zijn standaard voorzien van meerpuntsloten en dievenklauwen. Bovendien zijn ze voorzien van een stalen kader waardoor een inbreker geen schijn van kans maakt.

  • Schriklichten op de buitengevels

Het plaatsen van schriklichten die oplichten wanneer er zicht beweging voordoet ron de woning is een heel eenvoudige en budgetvriendelijke manier om de woning passief te beveiligen tegen inbraken.

  • Rolluiken

Al dan niet automatische rolluiken behoren ook tot de standaarduitrusting van veel Vlamingen om hun woning te beveiligen.

  • Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt gebruikt voor schuifdeuren en ramen tot aan de grond. Het veiligheidsaspect slaat op 2 zaken: Enerzijds zijn ze voorzien van gelaagd glas met een folie. De folie tussen de glaslagen zorgt ervoor dat er bij glasbreuk geen scherven ontstaan. Ze zijn dus vooral bedoeld om lichamelijke letsels te voorkomen bij ongelukken. Veiligheidsglas is eveneens inbraakwerend.

  • Camerabewaking

Camerabewaking is beschikbaar in veel vormen. Veel mensen vinden dat camerabewaking te duur is alhoewel je tegenwoordig al met een beperkte investering een heel goede High Definition beveiligingscamera kan laten installeren.

Heb je ook vragen over de beveiliging van je woning of kantoor? Laat het ons weten. We zijn er om ze te antwoorden. Euroblok Deuren is gespecialiseerd in het plaatsen van design veiligheidsdeuren. Niet voor niks is onze slogan: your world safely locked.